Vragen en antwoorden

Bij alle vragen rond uw amplicomms toestel kunt u onze technici bereiken via het telefoonnummer 0049 (0)180 500 13 88 (Kosten: 0,14 EUR/Minute aus dem dt. Festnetz, max. 0,42 EUR/Minute aus den Mobilfunknetzen.) ! Men spreekt echter alleen Duits en Engels ! De openingstijden van ons Service Center zijn van maandag tm. donderdag van 08:00 tot 17:00 uur en vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur.

U kunt ook een e-mail sturen naar service@amplicomms.com. ! Men spreekt echter alleen Duits en Engels ! U krijgt dan per omgaande het betreffende antwoord op uw vraag.

Algemene vragen

Waarom krijg ik plotseling geen kiestoon meer?

Mogelijk is er een verkeerde aansturing in de elektronica van uw toestel. Graag het toestel scheiden van alle stroombronnen en na enkele minuten weer aansluiten. Helpt dat niet, neemt u dan contact op met de storingsdienst van uw telefoonaanbieder om de aansluiting via onderhoud op afstand te laten controleren. Dit is doorgaans gratis.

Waarom werkt de nummerweergave (CLIP) niet?

De nummerweergave is een optionele dienst van uw telefoonaanbieder. Neem contact op met uw telefoonaanbieder en vraag na of nummerweergave is ingeschakeld voor uw aansluiting.

Is uw eindtoestel aangesloten op een telefooncentrale of verdeler (analoge omvormer), controleer dan of deze het telefoonnummer van de beller doorschakelt naar uw telefoon. Controleer bij twijfel de nummerweergave (CLIP) van het eindtoestel op een andere aansluiting met ingeschakelde nummerweergave.

Waarom werkt de nummerweergave (CLIP) niet meer?

Mogelijk is er een verkeerde aansturing in de elektronica. Graag het toestel scheiden van alle stroombronnen (hardwarereset) en na enkele minuten weer aansluiten. Helpt dit niet, neemt u dan contact op met uw telefoonaanbieder en vraag na of nummerweergave voor uw aansluiting nog steeds is ingeschakeld.

Waarom werkt het scherm niet meer?

Is het toestel op het elektriciteitsnet aangesloten? Controleer de stroomaansluiting, resp. de batterijen.

Waarom kan er geen verbinding meer worden gemaakt tussen het mobiele toestel en het basisstation?

Mogelijk is er een verkeerde aansturing in de elektronica. Graag het toestel scheiden van alle stroombronnen en na enkele minuten weer aansluiten. Helpt dit niet, dan graag het mobiele toestel weer aanmelden bij het basisstation zoals beschreven in de bedieningshandleiding.

Waarom werken de toetsen van mijn toestel niet meer?

Deactiveer met behulp van de bedieningshandleiding de toetsenblokkering, als deze functie door uw toestel wordt ondersteund.

Bestaat er compabiliteit met hoorapparaten?

Alle amplicomms PowerTel-telefoons zijn in de hoorn uitgerust met een inductiespoel. Dit maakt het ook voor dragers van hoorapparaten mogelijk om storingsvrij te telefoneren.

Kan ik andere handsets registreren met mijn amplicomms PowerTel-telefoon?

U kunt alle draadloze amplicomms PowerTel-telefoons uitrusten met aanvullende handsets.

Gebruik daarvoor de uitbreidingskit amplicomms PowerTel 701. Dit model bestaat uit één enkele handset en een laadstation, dat aan de netstroom wordt aangesloten om de handset op te laden.

De instructies om de nieuwe handset aan te sluiten op het al aanwezige basisstations vindt u in de meegeleverde bedieningshandleiding.

Als u de amplicomms PowerTel 701 aan een bedrade telefoon wilt registreren, dan kan dit enkel bij de volgende modellen: amplicomms PowerTel 880 en amplicomms PowerTel 980.

Vragen m.b.t. amplicomms mobiele GSM telefoons

Mijn mobiele telefoon geeft op het scherm "Alleen noodoproepen mogelijk".

Controleer of de SIM-kaart is ingeschakeld; neem hiervoor contact op met uw netaanbieder of plaats uw SIM-kaart bij wijze van test in een andere telefoon.

Mijn mobiele telefoon geeft op het scherm "Versturen van SMS niet mogelijk".

Graag het MSC-nummer instellen met behulp van de bedieningshandleiding of neem contact op met uw netaanbieder.

Bij mijn amplicomms PowerTel M4000/M6000 wordt in het scherm het bericht "heel luid" en een gele waarschuwingsdriehoek weergegeven.

In dat geval is het ontvangstvolume op de hoogste stand ingesteld.

amplicomms PowerTel M 6000:
Om het ontvangstvolume te verminderen drukt u tijdens een gesprek op de volumeregelaar op de rechterkant van de telefoon.

amplicomms PowerTel M 4000:
Om het ontvangstvolume te verminderen drukt u tijdens een gesprek op de naar onderen wijzende pijltoets van de telefoon. Druk meermaals op de minus-toets.

Telefoons met alarmmelder

Waarom wordt het alarm niet geactiveerd?

Controleer of er een volle batterij is geplaatst in de alarmmelder. Hebt u het gewenste noodoproepnummer in de telefoon opgeslagen? Indien niet, volg dan de aanwijzingen in de bedieningshandleiding.

Waarom werkt de gehoorversterking, de meeluisterfunctie of de schermverlichting niet?

Controleer of er werkende batterijen in uw toestel zijn geplaatst of een netadapter is aangesloten.

Kan ik meerdere alarmen gebruiken met mijn amplicomms PowerTel-telefoon?

Het gebruik van extra alarmen is mogelijk bij de amplicomms PowerTel 50 Alarm Plus en bij amplicomms PowerTel 980.

Voor de amplicomms PowerTel 980 bieden we het model amplicomms PT601 aan. Dit is één enkel trilalarm met een laadstation.

Er kunnen maximaal vijf alarmen worden geregistreerd. Aanvullende alarmen voor de amplicomms PowerTel 50 Alarm Plus kunt u bestellen bij ons servicecenter.

Stuur daarvoor een e-mail naar onze servicemedewerkers. Het e-mail adres is service@amplicomms.com.